Planer i Påsken

Nogen der er planer for Påske ang. ture til vandet?
Jeg ved ikke om jeg kommer afsted, men skulle der sidde nogen som har en tur i hovedet, kunne det jo være at man kunne mødes ved vandet.

Som sagt ved jeg ikke hvordan min mini-ferie bliver, ud over at torsdag / fredag skal der håndteres lidt rødt kød og vin der passer til.

Fisketur anyone?

16 kommentarer til “Planer i Påsken”

 1. Søndag …. hvad siger i til en tur ved fjorden ?? ? Det vist mere eller mindre den eneste dag jeg kan …

  Mariager fjord er ved at vågne op , der fanges fisk , også andre steder end ved Salten, hvor folk står som sild i en tønde.
  Der er stadig en del nedgangs fisk i fjorden , men der bliver også taget rigtig pæne fjord ørreder.

 2. Vi skal være der kl 16, men det er ikke mig der inviterer. Ville gerne men det er jo ikke mig der har rund fødselsdag.
  I øvrigt er det en rund fødselsdag vi er inviteret til. Altså nogle venner jeg har som gerne vil have venner med til deres fødselsdag. 🙂
  (IN YOUR FACE)

 3. Nu kan det godt være at jeg kommer med et underlidt spørgsmål.
  Der er ca. 40 km vand i fjorden, der må da være ET eller andet sted (udover Salten) hvor fiskene kan li’ at stå. Man kunne også tro at vandet har forskellig temperatur hvis man ser på hele fjorden fra bund til udmunding.
  Ja, det er forventeligt at det er bedre med +6 grader eller som Henrik sagde det i foredraget, Ørred har det største indtag af føde når vandet ligger imellem 7-14 grader.
  Der må absolut være nogle GULD spots som kan give fisk

  Jeg mener at måske kunne man sige at når det er koldt bør man blive i denne del af fjorden og når temperaturen stiger kan man bevæge sig længere rundt i fjorden, men det er blot min tanke

 4. Det er dæleme en kompliceret problemstillingen at svare kort på Mik.
  Men grundlæggende har havørreden et problem med to ting om vinteren temperaturen og saltholdigheden. Saltholdigheden er kun et problem, når vandet er koldt. Jo længere du kommer ind i bunden af fjorden desto mere fersk er vandet – ganske enkelt fordi indstrømningen af frisk saltvand ude fra havet ikke når helt ind – under normale forhold. Nordsiden varmes desuden hurtigst på dage, hvor solen får mulighed for at opvarme det lave vand. Det er et par af grundene til at man kan foretrække netop denne strækning i slutningen af vinteren og foråret igennem.
  Tommelfingerreglen er at jo koldere der er, desto længere skal du ind i fjorde. Så er der naturlige undtagelser (som Lergraven) eller kunstige (som Dania) der kan skabe aktivitet på grund af varmere vand, stenarmen er også en mulighed pga bunden varmes hurtigt op og fiskene så godt kan stå der og trykke sig lidt i det ” varmere ” vand
  Prøv Sildehagen , en dag hvor der er lunt, overskyet og blæsende, så der er god bølgegang. Så kan det fint give fisk . ( et råd jeg har fået af en kammerat , som fisker hel HEL del på den strækning .)
  Ørnedalen med masser af frisk fersk vældvand holder også vinterfisk.
  Men problemet der er jo , at den hurtigt fryser til i vinterperioden.

  Og til dit spørgsmål om der ikke fanges fisk andre steder , end eks Salten …
  Jo det kan jeg love dig for at der gør.
  Jeg har en del billeder , fra kammerater som fisker i fjoren og de har fanget en del fine fjord ørreder .
  Ligger ikke de billeder ind , men vil i se dem siger i bare til .
  Området omkring bramslev bakker er et hit lige pt. BLANDT ANDET 😉
  Jeg vælger som regel de rette områder på mine spontan ture , men det må være min teknik der halter , for har ikke knækket koden endnu i waders .

Skriv en kommentar